Endless connection Endless connection
18 november 2022

Het gaas van… Royal Brinkman

Gaas is enorm veelzijdig! Je kunt ermee filteren, segmenteren, ondersteunen, vormen, reinigen, beveiligen, beschermen, ventileren, ontwerpen en nog veel meer. Daarom laten we regelmatig zien wat onze opdrachtgevers ermee doen. Vandaag kijken we door het gaas van… Royal Brinkman; de webshop voor de professionele teler.

Gaas in gewas

Royal Brinkman levert professionele glastuinbouwers álles wat ze nodig hebben: van spuitapparatuur tot schoonmaakmachines en van kabelgoten tot kranen. En niet te vergeten: exclusief en hoogwaardig gelast gaas voor de sierteelt. Voor dat laatste werkt het bedrijf al sinds de jaren zeventig samen met Wire Weaving Dinxperlo. Het gaas, dat bij Royal Brinkman Brifleur heet, wordt wereldwijd verkocht voor de teelt van bijvoorbeeld chrysanten, lelies, hortensia’s, anjers en amaryllissen.

Samen verbeterenNick Groenewoud

Nick Groenewoud is productspecialist Crop support bij Royal Brinkman. “Onze slogan ‘Let’s improve together’ staat voor de manier waarop wij werken: samen met telers, leveranciers en andere partners de tuinbouw wereldwijd verbeteren. Dat doen we al meer dan 130 jaar. We breiden voortdurend ons netwerk uit met waardevolle partners, zodat we onze belofte, telers wereldwijd te ondersteunen, kunnen borgen.”

Bloemenondersteuning

Het bloemengaas dat Wire Weaving Dinxperlo exclusief voor Royal Brinkman maakt, wordt gebruikt om bloemen te ondersteunen. Het gaas wordt op de grond geplaatst en vervolgens door een computergestuurd hijssysteem gelijk met de groei van de bloem gelift. Vanwege vocht, warmte en chemische stoffen in een kas is het gaas beschermd met een roestbestendige aluminium-zinklaag (galfan). Ook de maatvastheid is extreem belangrijk: een pootmachine moet elke keer precies tussen de mazen van het gaas terecht komen en niet er tegenaan.

100% maatvast gaas

Nick is enthousiast over het gaas: “Het is 100% gegarandeerd maatvast en wordt indien gewenst specifiek voor een klant gemaakt. De levensduur is maar liefst acht tot tien jaar en doordat Wire Weaving Dinxperlo de lasverbinding controleert, is het gaas erg degelijk. Daarnaast zijn ze in Dinxperlo altijd erg flexibel qua levertijden en kunnen ze ook grote volumes leveren.” De slogan ‘Let’s improve together’ blijkt ook te gelden voor de onderlinge samenwerking tussen Royal Brinkman en Wire Weaving Dinxperlo. Nick: “We hebben een prettige samenwerking met korte lijntjes. Het team denkt altijd mee in klantspecifieke oplossingen.” Het genoegen is geheel wederzijds Nick!

Het gaas van Royal Brinkman
Gelast Galfan bloemengaas
Zacht verzinkt 2.00 mm spandraad
Royal Brinkman

    Productcatalogus

    Vul onderstaande gegevens in en ontvang de productcatalogus in je mailbox.