Endless connection Endless connection
8 september 2022

’Vrogger’ en nu

Trouw; dat zijn ze, de medewerkers van Wire Weaving. Zo werkte Henk Tuenter uit Dinxperlo maar liefst 49 jaar bij het bedrijf. Steffan Damkot uit Winterswijk begint net; hij werkt er sinds 2022. Een paar dagen voor de vakantieborrel, waar we onder andere proostten op Henks pensioen, gingen ze met elkaar in gesprek over hun werk bij Wire Weaving Dinxperlo. Wat kunnen ze van elkaar leren en wat zijn de grootste verschillen tussen ‘vrogger’ en nu.

Henk, meestal vertellen mensen eerst iets over zichzelf, maar kun jij iets vertellen over Steffan?
Henk: “Steffan doet hier het onderhoud aan de machines.” Steffan: “Klopt, ik werk bij de Technische Dienst en onderhoud met name de machines in het nieuwbouwgedeelte. De inrichting van de nieuwe trekkerij is voor de Technische Dienst een flinke klus.” Henk: “Wanneer gaat de verhuizing naar het nieuwe gedeelte eigenlijk plaatsvinden?” Steffan: “Over twee weken gaan we proefdraaien, en dan gaan we na de bouwvak waarschijnlijk de eerste machines verhuizen.”

En wat weet jij van Henk, Steffan?
Steffan: “Ik zie heel veel gezichten en heb nog niet met iedereen persoonlijk kennisgemaakt, dus helemaal precies weet ik het eigenlijk niet.” Henk: “Ik knip het gaas in stukken of snijd het in stroken. Ik ben ook nog korte tijd wever geweest, maar verder heb ik altijd hetzelfde gedaan. Al 49 jaar.” Lachend vervolgt hij: “In de zomer ga ik ook ‘verhuizen’, dan stop ik d’r met en ga ik met pensioen. In het begin keek ik er nog niet zo naar uit, maar nu wel. Het is mooi geweest.”

Hoe zijn jullie hier eigenlijk terechtgekomen?
Henk: “Als je niet wilde leren, dan ging je werken; zo ging dat vroeger. Mijn vader was toen al hier in dienst, dus zo ben ik ook hier beland.” Steffan: “Ik ben hier via een werving- en selectiebureau terechtgekomen. Ik was op zoek naar iets anders en toen zag ik dit.”

Wat vinden jullie leuk aan het werk hier?
Henk: “Het werk bevalt me wel. En het bedrijf ook. Als het niet goed was, dan had ik hier geen 49 jaar gewerkt! De sfeer bij de collega’s onder elkaar is heel goed. Iedereen helpt elkaar altijd, wie je ook vraagt.” Steffan: “Ik werk hier natuurlijk pas sinds januari, maar wat ik fijn vind, is het afwisselende werk en natuurlijk de vrijdagmiddag vrij! Ook heerst er een gezellige sfeer. Ik heb helaas nog geen personeelsfeest meegemaakt…” Henk: “Dat is altijd goed verzorgd hier, dat zie je straks bij de vakantieborrel wel.” Steffan: “Wat ik ook fijn vind, is dat ik hier veel minder stress heb dan op mijn vorige werk. Ik zat in de transportsector, daar moest altijd alles door. Hier is dat minder.” Steffan: “Ik hoop hier in ieder geval nog een lange tijd te zitten.” Henk: “Dan kom je hier wonen, kun je mooi op de fiets naar het werk.”

Zijn er ook verbeteringen mogelijk?
Henk: “Ik zou niet weten wat, behalve misschien de geur van petroleum die je hier wat ruikt.” Steffan: “Daar hebben we nu een alternatief voor gevonden, dat bijna geurloos is.” Henk: “Kijk, dat wist ik nog niet.”

Henk, heb je nog een tip of advies voor Steffan en andere nieuwkomers hier?
Henk: “Je kunt het beste zelf uitzoeken hoe iets werkt. Een ander kan wel zeggen: doe het zus of zo, maar je moet het op je eigen manier doen. Als de kwaliteit van het product maar goed is. Ik sta voor het product. Het zou ook goed zijn om meer mensen op te leiden voor dit vak, dat gebeurt nu nog te weinig.”

En Steffan, jij nog een tip voor Henk?
Steffan, met een knipoog: “Lekker rustig aan doen die laatste maanden, haha!” Henk: “Nee hoor!”

Jong en ou

Henk Tuenter & Steffan Damkot

    Productcatalogus

    Vul onderstaande gegevens in en ontvang de productcatalogus in je mailbox.