Endless connection Endless connection
16 november 2015

Metaalgaasweverij adopteert hyacint ara’s in Artis

Weet u wat hyacint ara’s zijn? Hyacint ara’s zijn de pandaberen van de papegaaienwereld. Het zijn prachtige vogels die wereldwijd geliefd zijn om hun bijzondere uiterlijk, lieve karakter en zeldzaamheid. Deze vogels willen we graag voor onze planeet behouden.

Artis zorgt goed voor hyacint ara’s

Het kweken van hyacint ara’s is geen makkelijke taak. Ze hebben een ruim verblijf nodig inclusief verwarmd nachthok, een goede bodembedekker, nestblok en vetrijk dieet. Deze basisbehoeften optimaliseren het broedproces. Hyacint ara’s zijn behoorlijk kieskeurig in het uitzoeken van een partner ‘voor het leven’. Ze zijn volstrekt monogaam.

Artis bouwt nieuwe gebouwen

Omdat Artis volop bouwt aan nieuwe verblijven en werkt aan verbetering en verruiming van de huidige onderkomens, krijgen alle dieren een beter leven. Metaalgaasweverij Dinxperlo is één van de partners die meebouwt aan de dierenverblijven ‘nieuwe stijl’. Ons metaalgaas is onder meer ingezet bij de renovatie van de volières voor de hyacint ara’s. Omdat ons gaas duurzamer is en absoluut diervriendelijker. In samenwerking met Artis en de architect is gekozen het gaas na te behandelen met een Uv-bestendige zwarte poedercoating. Met deze uitvoering zijn de vogels nog beter zichtbaar voor het publiek.

Jaarlijkse bijdrage helpt

Door de jaarlijkse bijdrage van Metaalgaasweverij aan de Stichting Natura Artis Magistra dragen wij ons steentje bij aan de instandhouding en verdere ontwikkeling van Artis. Verder komt onze steun (internationale) fokprogramma’s van bedreigde diersoorten ten goede.

    Productcatalogus

    Vul onderstaande gegevens in en ontvang de productcatalogus in je mailbox.